Aangenaam wonen

aangenaam-wonen-logo

 Aangenaam Wonen “nuttig en zinvol”!    

Dit zijn veel gehoorde reacties van inwoners van de gemeente Zevenaar die zich hebben laten voorlichten over het project Aangenaam Wonen.

Tijdens diverse bijeenkomsten in de dorpskernen en Zevenaar stad zijn 55+’ers geïnformeerd en geadviseerd over de mogelijkheden die er zijn om veilig en comfortabel langer in hun eigen huis te kunnen blijven wonen.

Onder het motto: U voelt zicht prettig in uw woning. En dat wilt u graag zo houden in de toekomst.

Vooruitziende blik

Het is daarom goed om na te denken over uw woning. Hoe kunt u uw woning nog comfortabeler en veiliger maken en alvast voorbereiden op de toekomst?

Vrijblijvend advies Veel inwoners hebben de vrijwillige woonadviseur op bezoek gehad voor een vrijblijvend advies over hun persoonlijke woonsituatie en mogelijke aanpassingen om zo veilig en comfortabel langer thuis te kunnen blijven wonen. Voor sommigen betekende dit dat ze na het bezoek op de hoogte zijn van het bestaan van het project Aangenaam Wonen of daarna zijn gaan nadenken over de toekomst. Bij anderen gaf het bezoek van de woonadviseur het laatste zetje om voorzieningen aan te (laten) brengen.

Aan welke voorzieningen kun je denken?

Het aantal voorzieningen waaraan u kunt denken is bijna te veel op om te noemen. U kunt denken aan het vernieuwen van sloten, plaatsen van rookmelders in de woning, beugels bij het bad en/of douche of bijvoorbeeld een opstapje bij de deur aanbrengen.

 

Aangenaam Wonen is een initiatief van Caleidoz Welzijn en de gemeente Zevenaar, in samenwerking met verschillende partnerorganisaties waaronder woningcorporaties Baston Wonen en Plavei en de Dorpsraden, het seniorenplatform Zevenaar, Seniorenclub Ooy en Oud Zevenaar en de seniorenraad Angerlo. Het doel is mensen bewust te maken dat ze zelf actie kunnen ondernemen om langer zelfstandig, veilig en aangenaam te wonen.

facebook           twitter ikoon
Kijk hier voor het laatste nieuws.