Caleidoz

Live @ 4ALL

Kom op zaterdag 16 juni naar Live @ 4ALL voor een gezellige avond vol Live Muziek!

Live @ 4ALL - 16 juni

Wat doet het gebiedsteam?

logo gemeente zevenaarDe wet maatschappelijk ondersteuning (WMO) gaat in eerste instantie uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid van de burgers. Het kan altijd voor komen dat u een probleem ervaart op het gebied van zorg en/of wonen die een oplossing behoeft. Daarmee kunt u terecht bij het gebiedsteam. Niet iedereen is op de hoogte van de werkzaamheden en bereikbaarheid van het gebiedsteam in Zevenaar. Daarom organiseert Netwerk Chronisch Zieken in samenwerking met Caleidoz een informatieve ochtend. De medewerkers van de gemeente zijn daarbij aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Wij nodigen u hiervoor uit op maandag 18 juni, aanvang 10.00 uur, locatie De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Cursus Valpreventie de Romei

Logo voor DCS.inddLetsel na een val is de meest voorkomende oorzaak bij ouderen. Jaarlijks melden zich veel senioren bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis voor behandeling. Speciaal voor 65-plussers verzorgen de fysiotherapeuten van de Romei Therapie en Training een cursus Valpreventie. Tijdens deze cursus leert u in 6 lessen door middel van kracht-, balanstraining en mobiliteit, uw evenwicht en zelfvertrouwen te vergroten. Zo verkleint u de kans op een val.

Op maandag 28 mei start de volgende cursus om 15.00 uur tot 16.00 uur. Locatie de Romei in Zevenaar. De kosten bedragen €60,00  Voor informatie of aanmelden tel. (0316)342151

 

MOBIELTJESPROJECT 12 juni

mobiel-1Bij het Mobieltjesproject leert een aantal 3e jaars leerlingen van het Liemers College mensen vanaf 55 jaar, hoe hun mobiel, smartphone en/of tablet te gebruiken. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis, Caleidoz en het Liemers College.

 Ouderen blijven langer zelfstandig wonen en het mobiele netwerk is daarbij een belangrijk hulpmiddel om contact te leggen. Het verhoogt de zelfredzaamheid. Maar wat kun je nu allemaal met een mobiel, smartphone of tablet? Enkele malen per jaar is er bij Caleidoz een Mobieltjesproject. Jongeren, die met de moderne technieken opgroeien, maken 55-plussers wegwijs in Lees verder

Yoga 55+ bij Caleidoz

yogamatYoga is een manier om tot innerlijke rust te komen. Rustige lichamelijke oefeningen, je concentreren op je innerlijk, zorgen voor totale ontspanning. Yogadocenten Anju Gaur en Anne Hendriks geven wekelijks op maandag- en woensdagochtend bij Caleidoz yogales aan mensen vanaf vijfenvijftig jaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de lichamelijke conditie van de deelnemers. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie/thee.

Neem voor meer informatie of om een gratis proefles te volgen contact op met Dicky Westerik Tel. 0316-526994

 

Doedorp 40 jaar!!

DoedorpDit jaar organiseert Caleidoz voor de veertigste keer Doedorp. Reden te meer om een extra feestelijk tintje te geven aan deze vakantiespellenweek. De voorbereidingen zijn in volle gang.

De vakantieweek vol spanning en avontuur, bedoeld voor de kinderen van de basisschool, begon ooit als Bouwdorp bij de muziekschool, kreeg vervolgens de naam Dolle Pretpark en heet nu al jaren Doedorp. Het rugbyveld werd in 1980 verruild voor het Breulyterrein.

Op zondagmiddag 12 augustus is er een meeting/expositie voor alle (oud)vrijwilligers, (oud)sponsoren en andere genodigden. Mocht je nog leuke foto’s, boekjes of andere herinneringen hebben, wil je die dan opsturen naar reunie@doedorp.nl of afgeven aan de balie bij Caleidoz op Steenhuizen 6. Nadere informatie voor deze dag volgt nog. Lees verder