kids/jongeren

Categorie aangaande nieuws kids en jongeren onder beheer van Stichting Caleidoz Zevenaar

Carnaval @ 4ALL

Op vrijdag 2 februari kunnen alle kids van groep 7 en 8 weer Carnaval komen vieren bij 4ALL. Kom jij ook?! De Jeugdprins van Boemelburcht komt ook nog even langs met zijn gevolg om samen met ons het feestje te vieren! Dit feest is 100% Fris en 100% Gezellig.

Flyer Carnaval groep 7-8

 

Sport- en speluitleen

hamerspel1Bij de  Sport en Speluitleen van Caleidoz kun je  heel veel ideeën vinden om aan allerlei feesten als verjaardag- , buurt- of schoolfeest een leuke actieve invulling te geven. Op  www.sportenspeluitleen@caleidoz.nl staan alle spellen die bij ons te huur zijn.  Bijvoorbeeld levensgroot vier op een rij, muizenval, ballonprik, bingo apparaten, rad van fortuin, skilopen……. Ook hebben we buttonapparaten om je eigen buttons te maken. We beschikken over veel sportmateriaal. De Sport en Spel Uitleen  is geopend  op maandag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Ons adres is Steenhuizen 6 te Zevenaar. Tel. 0316- 341927

Kerstgala in 4ALL

Kom jij op vrijdag 22 december ook naar hét Kerstgala voor groep 7 en 8?! Kom zo mooi mogelijk gekleed en dan maken wij er samen een leuk feestje van!

Flyer Kerstgala Xplosion

 

Mobieltjesproject door jongeren voor ouderen

mobieltjesprojectIn het Mobieltjesproject gaat een groep 3e jaars leerlingen van het Liemers College bezig  om ouderen te leren om te gaan met hun mobieltje, smartphone en/of tablet. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis (afd. Liemers Oost), Caleidoz Welzijn en het Liemers College bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar.

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen is de mobiele telefoon een belangrijk hulpmiddel om contact te onderhouden. Het verhoogt hun zelfredzaamheid. Het gebruik van de mobiele telefoon, de smartphone of een tablet is echter voor veel van hen niet zo eenvoudig. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan ouderen instructies geven hoe zij met hun mobieltje of tablet omgaan. Het project is onderdeel van Maatschappelijke Stage waarbij jongeren kennismaken met het vrijwilligerswerk.

Het Mobieltjesproject is op 14 november 2017, 13 maart en 12 juni 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Meer informatie of aanmelden: d.westerik@caleidoz.nl  Tel.0316-526994. Deelname is gratis.

Griezelen in 4ALL

Dit weekend kan er volop gegriezeld worden in 4ALL! Kom jij ook zo eng mogelijk verkleed samen met ons griezelen en feest vieren?

Halloween groep 7 8-01Halloween gr 5-6

Mantelzorgcompliment aanvragen

mantelzorgerOok in Zevenaar zijn veel mensen actief als mantelzorger. Het college van burgemeester en wethouders waardeert de inzet van deze mantelzorgers zeer en geeft hen daarom graag een blijk van waardering de vorm middels het mantelzorgcompliment.   Als blijk van waardering reikt de gemeente dit jaar cadeaubonnen van ‘De Stad In!’ uit. De cadeaubon kan bij vrijwel alle winkeliers en horecagelegenheden in het centrum van Zevenaar worden ingeleverd. Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als hij of zij:

  • in 2017 minimaal drie maanden aaneengesloten mantelzorg verleende
  • voor minimaal acht uur per week
  • de zorg onbetaald verleende

Mantelzorgcompliment aanvragen

Kent u een mantelzorger die een mantelzorgcompliment verdiend? Lees verder