volwassenen

Categorie aangaande nieuws volwassenen onder beheer van Stichting Caleidoz Zevenaar

Hulp bij invullen belastingformulier

belastingdienstIn februari komen weer de verzoeken van de belastingdienst om uw aangifte voor het jaar 2017 in te vullen en uiterlijk 1 mei 2018 in te zenden.

Van de ouderenbonden in de gemeente Zevenaar zijn jaarlijks een aantal belastinginvullers actief om senioren van 60 jaar en ouder hulp te bieden bij het invullen van de aangifte.

Mocht u van deze mogelijkheid nog niet eerder gebruik hebben gemaakt dan kunt u hierna informeren bij Caleidoz De Hooge Bongert 3 Zevenaar. Telefoonnummer 0316-526994.

Indien U vorig jaar al hulp heeft gehad bij het invullen, zou u dan met deze persoon weer contact op willen nemen?

Voor de aangifte van 2017 is een machtigingscode nodig die door de belastinginvuller wordt aangevraagd. Deze code krijgt u vervolgens toegestuurd. Zonder deze machtigingscode van u en, indien van toepassing, uw partner kan de belastinginvuller niets betekenen en moet er een nieuwe code worden aangevraagd. Lees verder

Carnavalsbingo met erwtensoep

alaafOp dinsdag 13 februari organiseert Caleidoz samen met de BOZ een bingo geheel in carnavalssfeer. Als u wilt mag u met een gekke pruik, een kiel of andere versierselen naar ontmoetingspunt de Hooge Bongert komen. Er zijn ook dit keer weer leuke prijzen te winnen. Tussen de spannende spelmomenten door klinkt er vrolijke carnavalsmuziek in de zaal. Om het feest compleet te maken wordt er tijdens de pauze op erwtensoep met roggebrood en spek getrakteerd. De bingo begint om 14.00 uur, een bingoplankje kost €1,50 (incl. koffie/thee)

 

Creatieve ochtend: Crea Bezig

crea bea kleiAan vrije tijd kun je op veel manieren een invulling geven. Alleen al op creatief gebied is er een breed scala aan hobby’s. Om gezellig te knutselen en handigheidjes te delen is er op woensdag wekelijks een ‘Crea Bezig’ ochtend. Tekenen, breien, kaartjes maken, kleien, figuurzagen noem het maar op. Er is van alles mogelijk voor zowel vrouwen als mannen. Breng je handwerk mee en inspireer zo ook anderen om ontspannen bezig te zijn. Basis benodigdheden aan knutselmateriaal zijn eventueel aanwezig. Het begint om 10.00 uur en duurt twee uur. Locatie Caleidoz Steenhuizen 6 Zevenaar. Toegang gratis.

Sport- en speluitleen

hamerspel1Bij de  Sport en Speluitleen van Caleidoz kun je  heel veel ideeën vinden om aan allerlei feesten als verjaardag- , buurt- of schoolfeest een leuke actieve invulling te geven. Op  www.sportenspeluitleen@caleidoz.nl staan alle spellen die bij ons te huur zijn.  Bijvoorbeeld levensgroot vier op een rij, muizenval, ballonprik, bingo apparaten, rad van fortuin, skilopen……. Ook hebben we buttonapparaten om je eigen buttons te maken. We beschikken over veel sportmateriaal. De Sport en Spel Uitleen  is geopend  op maandag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Ons adres is Steenhuizen 6 te Zevenaar. Tel. 0316- 341927

Repair Café Steenhuizen

repair knoop

Waar: Steenhuizen 6 Zevenaar

Wanneer: elke 2de en 4de woensdag van de maand

Tijd: van 14.00 tot 16.30 uur

Kosten: vrijwillige bijdrage

In het Repair Café Zevenaar locatie Steenhuizen is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Van een kapotte broodrooster tot een knoop die van je broek is. Bij binnenkomst brengt een vrijwillige gastvrouw je naar één van de vrijwilligers die allemaal hun eigen specialisatie hebben. Een naaister, iemand die goed met een slijpmachine om kan gaan, een elektricien, een fietsenmaker of iemand Lees verder

NAH Breincafé dinsdag

NAH BreincaféSociaal Ontmoetings- & Participatie Punt organiseert NAH Breincafé.

Elke eerste dinsdag van de maand kunnen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in het Breincafé terecht om elkaar te ontmoeten. Het accent ligt op ontspanning en gezellig samen zijn. Je kunt met lotgenoten, her- en erkenning delen, ervaringen en tips uitwisselen.

Locatie: Steenhuizen 6 in Zevenaar. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.  Thema: Ben je een ander mens na je hersenletsel?