kids / jongeren

Het jongerenwerk in Zevenaar heeft als doel om voorwaarden te scheppen voor jongeren om zich op een breed terrein (sociaal, creatief, recreatief, fysiek, geestelijk) te kunnen ontplooien. Het jongerenwerk bestaat uit accommodatie-gebonden jongerenwerk (in jongerencentrum 4all) en het ambulant jongerenwerk. Het jongerenwerk richt zich op tieners (11 t/m 15 jaar) en jongeren (16 t/m 23 jaar).

Het jongerenwerk werkt vanuit het principe: voor en door jongeren! Activiteiten in het jongerenwerk worden bedacht én uitgevoerd door jongeren zelf. Wanneer nodig is er begeleiding vanuit de jongerenwerkers. Op dit moment heeft het jongerenwerk zo’n 20 jonge vrijwilligers in de leeftijd van 15 t/m 22 jaar.

Wil je meer weten over het jongerenwerk en/of over alle activiteiten die georganiseerd worden? Neem dan een kijkje op onze eigen jongerensite.

In het jongerencentrum (en daarbuiten) worden ook enkele activiteiten voor kinderen georganiseerd. Hieronder kun je zien wat er allemaal te doen is!

 

 

*** Activiteiten ***

Huiswerkbegeleiding

Studiebegeleiding de Liemers biedt in jongerencentrum 4all huiswerkbegeleiding aan voor tieners en jongeren. Voor wie is deze huiswerkbegeleiding bedoeld? Merk je dat je er moeite mee hebt om je op je huiswerk te richten en daardoor vaak achter loopt? Is het lastig om school te combineren met je sport of andere hobby’s? Je doet je best, maar het wil toch niet lukken? Dan is deze huiswerkbegeleiding misschien wel iets voor jou! Je wordt geholpen met het plannen en structureren van je huiswerk, zodat je geen voetbaltraining meer hoeft te missen.

Bent u als ouder ongerust over uw kind? U weet dat uw kind het kan, maar u ziet dat uw kind in de knel zit? Wilt u dat uw kind meer begeleiding krijgt, dan de school kan aanbieden? Dan is deze huiswerkbegeleiding wellicht iets voor uw kind! In een geheel gratis en vrijblijvend gesprek met u en uw kind kijken we welke begeleiding het best in uw situatie zou passen. Voor meer informatie over de huiswerkbegeleiding en/of om je hiervoor aan te melden, stuur een mail naar: info@studiebegeleidingdeliemers.nl of bel naar: 06-18634205.

Weerbaarheidtraining

Voor kinderen die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben of gewoon niet zo sterk in hun schoenen staan, ontwikkelde gediplomeerd docente Seraja Schreuder deze weerbaarheidtraining die gehouden wordt in jongerencentrum 4all. Ze leert kinderen fysieke en mentale weerbaarheidtechnieken, zodat zij zichzelf kunnen verdedigen, hun emoties beter leren kennen en beheersen en daardoor weer lekker zichzelf kunnen zijn. In de training staan plezier, sport en respect voor elkaar centraal. De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en wordt gehouden op de woensdagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur. De kosten bedragen 40 euro voor de gehele training (bestaande uit 10 weken). De volgende training start op woensdag 12 september!! Voor meer informatie en/of om je op te geven: Emmy van Aalten -> e.vanaalten@caleidoz.nl

Doedorp

Doedorp is een bekend begrip onder de kinderen en ouders in Zevenaar. Elk jaar, meestal in de laatste week van de zomervakantie, organiseren wij Doedorp. Een geweldige vakantieweek, vol avontuur en spanning, met elk jaar weer een ander thema. Samen met een grote groep vrijwilligers en sponsors, proberen wij Doedorp elk jaar weer tot een groot succes te maken.

Explosion Teenparty

De volgende Explosion Teenparty voor groep 7 en 8 staat gepland op vrijdag 22 februari, Carnaval!!

Tijd: 19:00 uur – 21:00 uur (let op, de tijd is dus aangepast!)
Entree: 2 euro (liefst gepast betalen)

100% Fris en 100% Gezellig!!