Langer zelfstandig en vitaal zonder vallen

Langer zelfstandig en vitaal zonder vallen

 

Kent u iemand die is gevallen, of bent u zelf wel eens gevallen gedurende de laatste 12 maanden?

Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren in de thuissituatie door verlies van het evenwicht. Situaties die vaak aanleiding zijn voor verlies van evenwicht zijn  onder andere: het uit bed komen,  gaan zitten of opstaan uit een stoel.

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij 65-plussers. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 100.000 65-plussers na een val behandeld op de Spoedeisende Hulp, oftewel: elke 5 minuten valt één 65-plusser waardoor er medische behandeling noodzakelijk is. Vervolgens verliest meer dan de helft een deel van het vertrouwen in het eigen lichaam waardoor de zelfstandigheid en onafhankelijkheid gevaar loopt! Door het risico op vallen te verkleinen kunnen langer zelfstandig en vitaal blijven. Dat willen we allemaal!

U wilt toch ook de kans op een val verkleinen, waardoor u langer zelfstandig en vitaal kunt blijven?

 

Op 17 april verzorgen fysiotherapeuten van De Romei Therapie en Training i.s.m. Caleidoz en Platform Senioren Zevenaar, een interactieve workshop waarin wij u middels een leuke praktische invulling kennis laten maken met het onderwerp “Valpreventie”. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: lichamelijke gesteldheid, omgevingsfactoren en valangst.

 

Wanneer: 17 april 2018

Waar: Hooge Bongert 3, 6903 DA Zevenaar

Aanvang:  14:00 uur

Door: Jelmer Derksen en Marleen Bus

valpreventie

Oude nieuwsberichten