Mantelzorg

Zoekt u aanvullende hulp in de zorg voor uw partner? Is de zorg voor uw vader/moeder langzamerhand wel erg lastig te combineren met uw eigen leven? Heeft uw kind een beperking of chronische ziekte? Heeft u een andere vraag over zorgen voor een dierbare? Lees dan BOS1vooral verder en zie welke mogelijkheden Caleidoz voor u, als mantelzorger, heeft.

Het informeren van mantelzorgers gebeurt via nieuwsbrieven. We willen ook verenigingen en organisaties hierbij betrekken. We gaan met hen in gesprek over wat je als vereniging of organisatie kunt betekenen voor mantelzorgers en mensen met een hulpvraag.

Daarnaast ondersteunt Caleidoz mantelzorgers door de inzet van de Hulpdienst en de Bezoek – en OpvangService. De Vrijwillige hulpdienst bemiddelt bij vervoersvragen en kleine klussen in en om huis. Via de Bezoek – en Opvang Service krijgt de mantelzorger structurele ondersteuning van een getrainde bezoekvrijwilliger. Caleidoz Welzijn organiseert ook activiteiten gericht op ontspanning of bewegen, maaltijdservice en verschillende vormen van dagbesteding.

Zorgprofessionals kunnen per mail de sociale kaart voor mantelzorgerondersteuning van de gemeente Zevenaar aanvragen.

Patricia Groenenstijn, sociaal werker van Caleidoz Welzijn, ondersteunt mantelzorgers bij het vinden van een betere balans tussen de zorgtaak en de andere bezigheden.

Patricia Groenenstijn
E-mail: mantelzorg@caleidoz.nl
Telefoon: 0316 – 52 69 94

 

 

 

Gelderland Helpt.

Maatjes gezocht voor chronisch zieken