Mobieltjesproject 2016

Mobieltje poppetjeBinnenkort wordt in Zevenaar voor de achtste keer het mobieltjesproject georganiseerd. In dit project gaat een groep leerlingen van het Liemers College aan de slag om ouderen te leren om te gaan met hun mobieltje, smartphone en/of tablet. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis (afdeling Liemers Oost), Caleidoz Welzijn en het Liemers College en is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar.

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, is de mobiele telefoon een belangrijk hulpmiddel om contact te onderhouden. Het verhoogt de zelfredzaamheid van de ouderen fors. Maar het gebruik van de mobiele telefoon, de smartphone of een tablet is echter voor veel ouderen niet zo eenvoudig. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan ouderen instructies geven hoe zij met hun mobieltje of tablet kunnen omgaan. Het project is onderdeel van hun Maatschappelijke Stage, waarbij jongeren kennismaken met het vrijwilligerswerk. De leerlingen worden aan ouderen gekoppeld en, wanneer dit nodig is, wordt er een afspraak gemaakt voor een vervolg.

Het Mobieltjesproject wordt georganiseerd op dinsdag 19 april van 13.30 uur tot 15.30 uur op Steenhuizen 6 (Caleidoz) in Zevenaar. Wilt u deelnemen aan dit project, maar bent u niet in staat om zelfstandig te komen? Geef dit dan even aan bij uw aanmelding. Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Emmy van Aalten: e.vanaalten@caleidoz.nl / 0316-332765. Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m 15 april.

Oude nieuwsberichten