Nieuwe vrijwilligers formulierenbrigade aan de slag!

Dinsdag 28 juni hebben acht enthousiaste vrijwilligers hun certificaat gekregen. Ze formulierenbrigadehebben een training van 7 lessen met succes gevolgd en kunnen hiermee goed toegerust aan de slag voor de formulierenbrigade in Doesburg en Zevenaar.

Naast deze nieuwe vrijwilligers zijn er ook drie ervaren brigadiers die mensen met een laag inkomen helpen hun financiële situatie te verbeteren. De vrijwilligers komen bij u thuis en zoeken samen met u uit voor welke regelingen en voorzieningen u in aanmerking komt. Het gaat bijvoorbeeld om toeslagen, korting, kwijtschelding van lasten en belastingteruggave. Ook helpen zij met het invullen van formulieren om deze regelingen aan te vragen. De hulp is gratis en kan u veel opleveren, dus maak er gebruik van!

De formulierenbrigade richt zich op inwoners van de gemeente Zevenaar en de gemeente Doesburg met een laag inkomen (110 – 130 % van het sociaal minimum) en met weinig of geen vermogen. Er is speciale aandacht voor ouderen, allochtonen en gezinnen met jonge kinderen.

Aanmelden
U kunt uzelf aanmelden voor een bezoek van een vrijwilliger van de formulierenbrigade via de receptie op Steenhuizen in Zevenaar of De Linie in Doesburg. Of stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar: h.denbreeker@caleidoz.nl.

De formulierenbrigade wordt gecoördineerd door Caleidoz Welzijn in samenwerking met de gemeenten Doesburg en Zevenaar en STMR-Sociaal Raadsliedenwerk.

certificaten formulierenbrigade

Oude nieuwsberichten