Samen de Turkse Saz leren spelen.

De Saz is een populair Turks snaarinstrument, en dat is niet voor niets. Er komt namelijk door de dubbelkorige snaren en losse fretten de mooiste muziek uit dit instrument.

Yasar Fidan (Saz-leraar):Vindt dat je het instrument met gevoel moet bespelen. Zelf speelt ij al sinds zijn zevende. Yasar is opgegroeid in oost Turkije en leerde het bespelen van de Saz van zijn broer, hij bleek al snel een natuurtalent.

Zijn instrument betekend veel voor hem. Het is gemaakt van een combinatie van  Afrikaans rozenhout en oud hout uit Honduras en Canada. ‘Zodra ik tijd heb, speel ik op mijn Saz. Ik leer nog steeds, en hoor welke keer weer nieuwe klanken en tonen, het verveeld nooit.’  Yasar benadrukt dat iedereen Saz kan leren spelen wel is het belangrijk is om echt te willen spelen, zodat je je gevoel in de muziek kan leggen.

Saz 2 Saz 1

Bij Caleidoz welzijn kun je dit mooie instrument leren bespelen. Yasar leert je alles over de verschillende klanken en technieken van dit instrument. Door zijn enthousiasme is het vooral leuk om te gaan leren spelen op de Saz.

 

 

“Muziek is voor iedereen hetzelfde”

en daarom is iedereen welkom!

 

Elke woensdagavond kun je van 18.00-22.00 uur de lessen volgen.

Er is ruimte van 18.00-20.00 uur voor de jeugd en van 20.00-22.00 voor volwassenen.

 

De kosten bedragen: € 25 per maand

 

De locatie:      Steenhuizen 6

6901 CJ Zevenaar

 

NB: Er zijn Saz instrumenten beschikbaar.

 

 

even aanmelden is wel gewenst, dit kan via de mail: b.vanhall@caleidoz.nl

 

Oude nieuwsberichten