De aanmelding is inmiddels gesloten.

Aanmelden Mantelzorgmarkt 13 november

Op 10 november is het de Dag de Mantelzorger, deze hele week staat de mantelzorger centraal. Een reden voor het Netwerkoverleg Mantelzorgondersteuning Zevenaar om op 13 november een inspiratiemarkt te organiseren. Zorg jij belangeloos voor een naaste? Dan ben jij van harte welkom in de Turmac Cultuurfabriek om je te laten inspireren en informeren. De markt is gratis en is ingedeeld in drie diverse pleinen. Je moet je van tevoren wel even aanmelden. Deze markt kon alleen tot stand komen door de samenwerking en inzet van alle partners van het Netwerkoverleg én sponsoring van Berry | Promens Zevenaar.

Tips, tools en ontmoeting staan centraal

“Mantelzorgers staan vaak 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor de zorgvrager. Maar vaak ziet een zorgverlener zichzelf helemaal niet als mantelzorger; de zorg gebeurt uit naastenliefde. Door deze markt voor mantelzorgers willen we ook deze mensen laten zien dat er in gemeente Zevenaar volop ondersteuning, kennis en een luisterend oor te vinden is.”, aldus Rianne Vermaas (De Zorggezel) en Willeke van Aken (Hulp in Gelderland).

Drie pleinen

  • Het lotgenotenplein; hier vind je informatie over verschillende lokale ontmoetingsplekken
  • Het kennisplein; hier vind je de juiste kennis over de ziekte van de zorgvrager
  • Het respijtzorgplein; informatie over passende ondersteuning om het mantelzorgen vol te kunnen houden en over mogelijkheden van vervangende zorg om (tijdelijk) een adempauze te kunnen nemen.

High-tea en mantelzorgtas ‘Deel je zorg’

Naast de informatie die mantelzorgers kunnen krijgen, wordt het vooral een leuke en gezellige dag. De markt wordt afgesloten met een high tea in Grand Café Hal 12, het restaurant van de Turmac Cultuurfabriek. Elke deelnemer ontvangt een mantelzorgtas met informatie én een leuke attentie. Je krijgt hiermee op spelenderwijs meer inzicht in het verdelen van de draaglast van het mantelzorgen.

Het aantal plaatsen is in verband met Corona beperkt tot 100 per tijdsblok. Mocht blijken dat er meer dan 300 mensen zich aanmelden, dan ontvangen de eerste 200 van deze geïnteresseerden toch een attentie van Rotary Zevenaar. Aanmelden kan tot 6 november.

Let op! Je kunt alleen deelnemen met een geldig QR-Code of negatief testresultaat.