Dagbesteding Caleidoz

Dagbesteding is speciaal voor mensen die op zichzelf wonen en iets meer hulp nodig hebben overdag. Bijvoorbeeld door geheugenproblemen. Het is dus geen (thuis)zorg. Er is vaak een vast team met een activiteitenbegeleider en 2 of 3 vrijwilligers; bekende gezichten. De activiteitenbegeleider heeft aandacht voor de speciale behoeftes van de bezoeker. Individuele vragen bespreekt zij ook met de mantelzorger. De dagbesteding is voor iedereen anders. Je kunt kiezen uit allerlei activiteiten: een gymles, een spelletje Rummikub, een knutselactiviteit, hout bewerken, puzzelen op de iPad of wandelen. Je neemt zelf brood mee of bestelt een warme maaltijd.

Gezellige dagactiviteiten

Als jij (of je partner of je familielid) behoefte hebt aan gezelligheid en dagactiviteiten, dan zijn er veel mogelijkheden. Zoals de inloop in Doesburg, de huiskamers op De Maatjes en Selamat Datang en de trefpunten. Daar kun je (of je partner of je familielid) zo naartoe gaan. Je hoeft niet te bellen met de huisarts of de gemeente. Je betaalt soms een eigen bijdrage voor vervoer en/of de maaltijd.

Van de vaste bezoekers horen wij dat ze het fijn vinden om te komen. Iets om naar uit te kijken. Een kans om andere mensen te ontmoeten. Je kiest zelf de locatie en de dag. Je bepaalt welke activiteit je doet. Als er plek is, kun je meteen komen. Ook kun je eerst een keer komen kennismaken. De informatie vind je ook op deze website bij de locaties en huiskamers.

Dagbesteding met een indicatie

Het kan zijn dat de dagbesteding uit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) betaald wordt of uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Als je door geheugenproblemen niet alleen thuis kunt zijn. Als je hulp nodig hebt bij dagelijkse activiteiten. Of als je als mantelzorger tijdelijke opvang voor je partner nodig hebt, zodat jij ontlast wordt. Dit heet respijtzorg. Dan kun je (voor je partner of je familielid) een indicatie voor dagbesteding aanvragen.

Voor de WMO beoordeelt het expertteam van de gemeente de aanvraag voor een indicatie. De huisarts of casemanager dementie is hier vaak bij betrokken. Een indicatie voor de WLZ krijg je van het zorgkantoor. De huisarts, de casemanager dementie of het zorgkantoor Arnhem (Menzis) kunnen hier informatie en advies over geven. De dagbesteding voor de WLZ voeren wij uit namens Liemerije.

Als je een indicatie hebt, kun je je direct aanmelden. Er is een vaste maandelijkse bijdrage. Voor de WMO betaal je de maaltijd zelf bij de dagbesteding. Voor de WLZ loopt dat via de inkomenstoets van het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Je kunt de dagbesteding ook direct met Caleidoz regelen en zelf betalen. Dan krijg je van ons een offerte en iedere maand een factuur voor de dagdelen waarop je de dagbesteding bezoekt. En natuurlijk kun je altijd eerst samen komen kijken.

Dagbesteding = Dagopvang = Groepsbegeleiding

Caleidoz heeft dagbesteding voor Zevenaar en Doesburg. Wij hebben voor Zevenaar twee verschillende locaties: de Hooge Bongert in Zevenaar en het Dorpshuis op de Markt in Lobith. De dagbesteding wordt soms ook groepsbegeleiding genoemd of dagopvang. De woorden worden allemaal gebruikt voor hetzelfde. Voor Caleidoz is vooral 1 ding belangrijk: bijdragen aan jouw vrijheid en eigen(wijs)heid.

Je thuis voelen op de dagbesteding

Dagbesteding is speciaal voor mensen die op zichzelf wonen en iets meer hulp nodig hebben overdag. Bijvoorbeeld door geheugenproblemen. Het is dus geen (thuis)zorg. Er is een vaste activiteitenbegeleider. Zij houdt overzicht. En zij heeft aandacht voor speciale behoeftes en signalen in de groep. Als er individuele problemen of veranderingen zijn, dan bespreekt zij deze met de mantelzorger. Er zijn ook 2 of 3 vrijwilligers aanwezig om te helpen. De dagbesteding is voor iedereen anders. Je kunt kiezen uit een knutselactiviteit, een gymles, een spelletje Rummikub. En er zijn nog meer activiteiten: hout bewerken, puzzelen op de iPad of wandelen. Je kunt zelf brood meenemen of een (warme) maaltijd bestellen.

Meer informatie: bel of mail de servicedesk
ma t/m vr 09.00 tot 12.30 uur m.u.v. feestdagen (gesloten)