Digitale Huiskamers

Caleidoz vindt het belangrijk om ouderen ook in deze tijd te blijven zien en horen. Veel ouderen zijn bang om de deur uit te gaan of om bezoek te ontvangen. Ze zijn hun dagritme kwijt, spreken minder mensen en voelen zich sneller eenzaam. Onze Digitale Huiskamer helpt hen en ons om in contact te blijven. In de Digitale Huiskamer van Caleidoz kunnen vrijwilligers met ouderen beeldbellen via een Ipad. De Huiskamer geeft structuur aan de dag en zorgt voor een fijne afleiding.

Contact, ritme en uitdaging
Op de Ipad is ontzettend veel mogelijk. Samen met de oudere kijken we waar behoefte aan is. Zo kunnen we iemand blijven uitdagen en helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld apps die ondersteunen bij de dagstructuur (AGENDA), het stimuleren van contact (SKYPE) en het ondernemen van (online)activiteiten (bv BINGO) en het trainen van het geheugen. Ook voor familieleden en/of mantelzorgers zijn er mogelijkheden rondom vrijwillige hulp en begeleiding (WHAPP). De Ipad installeren is dan ook maatwerk.

Welzijn op afstand
De Digitale Huiskamer wordt ook ingezet om inwoners te helpen bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Op deze manier blijven we mensen uitdagen om nieuwe dingen te ontwikkelen. Om actief in contact te blijven en waardevolle contacten te onderhouden.

Mevrouw Janssen heeft sinds kort een Digitale Huiskamer. Samen met de vrijwilliger van Caleidoz heeft ze de Ipad helemaal naar haar wensen ingericht. De vrijwilliger nam de tijd en vroeg door om erachter te komen welke apps écht bij haar situatie passen. Zo spreekt ze dagelijks online met een Caleidoz vrijwilliger. Ze is ontzettend trots dat ze inmiddels goed overweg kan met de Ipad. Als ze vragen heeft, kan ze altijd terecht bij haar Caleidoz vrijwilliger. Ze geniet van de online activiteiten en oefent zelfs elke dag met de geheugentrainer.

Informatie

Servicedesk
servicedesk@caleidoz.nl
of 0316-243204