Formulierenbrigade

Formulierenbrigade Caleidoz
Het is niet gemakkelijk om rond te moeten komen van een laag inkomen. Er bestaan allerlei voorzieningen, maar het is vaak niet duidelijk waar je recht op hebt. De Formulierenbrigade kan je hierbij helpen. Onze medewerker kent de regelgeving en biedt gratis ondersteuning bij het invullen van formulieren.

Voorzieningen

De Formulierenbrigade richt zich op inwoners met een laag inkomen (120% van het sociaal minimum) en weinig tot geen vermogen. Wij kijken samen met jou naar de voorzieningen waar je recht op hebt, en we helpen je deze aan te vragen. Caleidoz coördineert het project en werkt nauw samen met STMR-Sociaal Raadsliedenwerk.
Denk aan voorzieningen zoals:
  • Huur- en zorgtoeslag
  • Kwijtschelding van zuiveringslasten en gemeentelijke belastingen
  • Bijzondere bijstand
  • Regelingen voor schoolgaande kinderen
  • Individuele inkomenstoeslag
De Formulierenbrigade bestaat uit een groep geschoolde vrijwilligers, die bij u thuis advies komen geven. De hulp is gratis en kan u veel opleveren, dus maak er gerust gebruik van! We organiseren ook de formulierenbrigade in Zevenaar en Lobith.

Corona

Wegens coronamaatregelen hebben onze activiteiten een tijdje alleen op afstand plaatsgevonden. Vanaf 9 juni 2020 is huis- en kantoorbezoek op De Linie weer mogelijk. Voor nieuwe aanvragen dien je je aan te melden bij Wilma Langeveld via de contactgegevens hiernaast.

INFORMATIE EN AANMELDING

Formulierenbrigade Gemeente Doesburg
Contactpersoon Wilma Langeveld
Tel. (0313) 82 00 30
Tel. 06 – 12 29 27 12
w.langeveld@caleidoz.nl