Formulierenbrigade

Formulierenbrigade Caleidoz
Het is niet gemakkelijk om rond te moeten komen van een laag inkomen. Er bestaan allerlei voorzieningen, maar het is vaak niet duidelijk waar u recht op heeft. De Formulierenbrigade kan u hierbij helpen. Onze medewerker kent de regelgeving en biedt gratis ondersteuning bij het invullen van formulieren.

Voorzieningen

De Formulierenbrigade richt zich op inwoners met een laag inkomen (120% van het sociaal minimum) en weinig tot geen vermogen. Wij kijken samen met u naar de voorzieningen waar u recht op heeft, en we helpen u deze aan te vragen. Caleidoz coördineert het project en werkt nauw samen met STMR-Sociaal Raadsliedenwerk.
Denk aan voorzieningen zoals:
  • Huur- en zorgtoeslag
  • Kwijtschelding van zuiveringslasten en gemeentelijke belastingen
  • Bijzondere bijstand
  • Regelingen voor schoolgaande kinderen
  • Individuele inkomenstoeslag
De Formulierenbrigade bestaat uit een groep geschoolde vrijwilligers, die bij u thuis advies komen geven. De hulp is gratis en kan u veel opleveren, dus maak er gerust gebruik van! We organiseren ook de formulierenbrigade in Zevenaar en Lobith.

Corona

Wegens coronamaatregelen hebben onze activiteiten een tijdje alleen op afstand plaatsgevonden. Vanaf 9 juni 2020 is huis- en kantoorbezoek op De Linie weer mogelijk. Voor nieuwe aanvragen dient u zich aan te melden bij Wilma Langeveld via de contactgegevens hiernaast.

INFORMATIE EN AANMELDING

Formulierenbrigade Gemeente Doesburg
Contactpersoon Wilma Langeveld
Tel. (0313) 82 00 30
Tel. 06 – 12 29 27 12
w.langeveld@caleidoz.nl