Dagbesteding Lobith

Groepsbegeleiding Caleidoz

Caleidoz biedt groepsbegeleiding (voorheen: dagbesteding) in Lobith. Senioren krijgen hier een zinvolle invulling van de dag en structuur. Wellicht heb je een steuntje in de rug nodig, wegens lichamelijke achteruitgang of vergeetachtigheid. Bij Caleidoz ondersteunen wij je graag in wat je nog zelf kan en wil doen.

Activiteiten tijdens groepsbegeleiding

De groepsbegeleiding wordt gevuld met activiteiten zoals:

  • Geheugenactiviteiten
  • Sport en spel
  • Creatieve activiteiten (bv. handwerken, schilderen, bloemschikken, kaarten maken, hout bewerken)
  • Muziek activiteiten
  • Gesprekken voeren over onderwerpen die deelnemers belangrijk vinden
  • Gezamenlijk lunchen en deels meehelpen met het bereiden van de maaltijd
  • Er is eventueel de mogelijkheid om onder begeleiding een wandeling te maken of een boodschap te doen
  • Soms maken we samen een klein uitstapje met de bus
  • We nodigen ook wel eens artiesten of gastsprekers uit

Aandacht voor iedereen

In onze activiteiten proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de interesses en mogelijkheden van onze bezoekers. Het gaat om een plezierige beleving die het welzijn van senioren bevordert. Vaak kunnen onze bezoekers dankzij de groepsbegeleiding langer thuis blijven wonen.

De groepsbegeleiding van Caleidoz wordt verzorgd door beroepskrachten en betrokken vrijwilligers. Zo kunnen we onze bezoekers extra persoonlijke aandacht bieden. Wij hopen hiermee dan ook een belangrijke ondersteuning voor mantelzorgers te kunnen bieden.

Indicatie WMO / WLZ

Om deel te kunnen nemen aan de groepsbegeleiding, is een indicatie van de WMO (Gemeente Zevenaar) noodzakelijk. Caleidoz helpt je graag bij deze aanvraag. Lees meer informatie over maatschappelijke ondersteuning op de website van de Gemeente Zevenaar.

Je kan mogelijk ook deelnemen aan met een WLZ-indicatie. Vervoer op maat is te realiseren. Heb je een indicatie met vervoer, dan regelen wij dit met de “Plusbus”.

Wij organiseren ook groepsbegeleiding in Zevenaar.

Corona

Caleidoz volgt de maatregelen van het RIVM. Na een tijdje dicht te zijn geweest, hebben we op 25 mei 2020 de deuren van de groepsbegeleiding in Zevenaar weer geopend. We werken met aangepaste groepsgroottes en hebben een aantal regels opgesteld. Je kunt alleen deelnemen aan de activiteiten van Caleidoz, als je je van tevoren telefonisch hebt aangemeld.

DAG EN TIJD

Maandag t/m vrijdag
09.30 uur – 16.30 uur

LOCATIE

Dorpshuis Lobith
Markt 8, 6915 AH Lobith

INFORMATIE EN AANMELDING

Tel. (0316) 54 73 80
dagbesteding.rijnwaarden@caleidoz.nl
maandag t/m vrijdag
Graag bellen tussen 09.00 uur en 10.30 uur of na 15.30 uur