Sterk door Taal

Sterk door taal Taalhuis Caleidoz

Voorlezen, de nieuwsbrief lezen, een gesprek met een leidster of leerkracht voeren, helpen bij huiswerk… Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is niet voor alle ouders even gemakkelijk. Daardoor gaat het met hun kinderen op school soms ook minder goed.

Ouders van jonge kinderen

‘Sterk door taal’ is een cursus die speciaal is ontwikkeld voor ouders van jonge kinderen die willen oefenen met het Nederlands lezen, schrijven en spreken. Dit kunnen ouders zijn met een migratie-achtergrond, maar ook ouders van Nederlandse afkomst zijn welkom.

Taalmaatje

Het project startte in 2017 vanuit het Liemers Taalhuis. Er wordt gewerkt met Taalmaatjes: vrijwilligers die persoonlijke begeleiding bieden en je kunnen coachen op een manier die jij prettig vindt. Wil je taalmaatje worden en anderen helpen Nederlands te leren? Lees dan deze informatie.

Ook wanneer je geen ouder van jonge kinderen bent, maar wel graag de Nederlandse taal wilt leren of verbeteren, kun je contact met ons opnemen. Wellicht is een Taalmaatje dan ook iets voor jou.

Samenwerkingsproject

Sterk door taal is een samenwerking van Caleidoz, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers en de Gemeente Zevenaar. Vrijwilligers worden geschoold in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven en Rijnijssel.

INFORMATIE EN AANMELDING

Moniek Vossebeld
Tel. 06 – 83 59 61 72
m.vossebeld@caleidoz.nl