Huiskamer Selamat Datang viert feest!

Donderdag 20 januari vierde huiskamer Selamat Datang haar 10-jarig bestaan. In 2012 werd er gehoor gegeven aan de vraag vanuit de Moluks-Indische cultuur om samen met 70-plussers wekelijks een zinvolle dag te beleven. Dat dit een juiste beslissing is geweest blijkt nu, 10 jaar verder, nog steeds.

Als de deelnemers ’s morgens binnenkomen is het gelijk pret. Ze begroeten elkaar uitbundig en zijn duidelijk blij met het weerzien. Eerst een kopje koffie zodat eenieder zijn/haar verhaal kan doen. Dan volgt het ‘serieuze werk’ gymnastiek op de stoel of een leuk spel waarbij iedereen aan bod komt. Ondertussen wordt er veel gelachen om allerlei opmerkingen. Tussen de middag genieten de deelnemers van een warme maaltijd. Voorkeur blijft gerechten met nasi. Het middagprogramma bestaat meestal uit iets creatiefs.

Op deze feestelijke dag mogen taart en slingers niet ontbreken. Livemuziek galmt door het hele ontmoetingscentrum De Hooge Bongert zodat niemand ontgaat dat er iets te vieren valt. De zelfgemaakte Indische hapjes smaken heerlijk bij het drankje. Dat eten een belangrijk en sociaal gebeuren is voor Moluks-Indische mensen, wordt nog eens benadrukt als de catering een uitgebreide rijsttafel klaarzet. Burgermeester Luciën van Riswijk brengt een bezoek om iedereen te feliciteren. De vrijwilligers die Selamat Datang runnen, krijgen elk een prachtig boeket bloemen. Op naar het volgende jubileum.

Wil je als Moluks-Indische inwoner van gemeente Zevenaar of Doesburg ook op donderdag deelnemen aan de gezellige huiskamer Selamat Datang? Neem dan voor informatie contact op met de Servicedesk T. (0316) 243 204 ma t/m vr 9.00 – 12.30 uur of stuur een email naar servicedesk@caleidoz.nl Je mag vrijblijvend een keer kennismaken.