Caleidoz ondersteunt voorlopig op afstand (update 24 maart)

Caleidoz stopt activiteiten t/m 1 juni uit voorzorg coronavirus

(Laatste update: 24-03-2020)

Beste bezoekers van Caleidoz,

Gezien de veiligheidsmaatregelen vanuit de overheid rond het coronavirus, zal Caleidoz al haar activiteiten voorlopig stoppen. Deze maatregelen gelden tot en met 1 juni 2020. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

 

Wat betekent dit voor het welzijnswerk van Caleidoz?

De vrijwilligers en medewerkers van Caleidoz hebben altijd veel persoonlijk contact met onze inwoners. Wij doen er alles aan om dit contact te blijven houden. Dat betekent dat wij onze bekenden telefonisch, per email en soms ook via Skype benaderen. En dat doen wij waar mogelijk dagelijks, of zo veel mogelijk in de frequentie van een normale werkweek. Tot nader bericht gaan wij ook niet op huisbezoek. Wij werken aan passende oplossingen.

Heeft u vragen of bent u ook op zoek naar contact met Caleidoz? Dan kun u altijd bellen naar onze Servicedesk. Deze is goed bereikbaar voor alle inwoners van de gemeenten Zevenaar en Doesburg op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 14.00 op Tel. (0316) 24 32 04. Of u kunt een email sturen naar servicedesk@caleidoz.nl

Houd onze website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen. Op onze Facebook en Instragram pagina’s zullen wij u op de hoogte houden over hoe Caleidoz zich in deze uitzonderlijke tijden inzet voor het welzijn van iedereen.

 

WeHelpen

Caleidoz bundelt krachten met het professionele platform WeHelpen om vraag en aanbod in de gemeenten aan elkaar te verbinden.

WeHelpen heeft ruime ervaring in het matchen van hulpvragen. Er is een team van vrijwilligers dat aanbod en vraag toetst. En er worden adviezen gegeven over het veilig gebruiken van hun dienst. Dit maakt WeHelpen tot dé plek om snel en veilig vrijwillige hulp aan te bieden en hulp te vragen.

Lees meer over WeHelpen in dit nieuwsbericht op onze website.

 

Ondersteuning buiten Caleidoz

Heeft u buiten deze tijden hulp of advies nodig? Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070 – 44 55 888. Kijk op de website van het Rode Kruis voor meer informatie.

Bent u alleen op zoek naar een praatje? De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor. Het nummer is 0900 – 0767. Kijk op de website van de Luisterlijn voor meer informatie.

Vanuit 'een tegen eenzaamheid' zijn initiatieven gebundeld die mensen helpen met sociaal contact en praktische hulp, door met vrijwilligers te mailen en chatten. Kijk op de website van Een tegen eenzaamheid voor verschillende handige telefoonnummers, websites en informatie.

terug naar het overzicht