‘Dag Mama!’: inspiratie met een lach en een traan

De voorstelling ‘Dag Mama!’ op 19 november maakte in het Muziater in Zevenaar veel los in de bezoekers, die samen waren gekomen rond het thema dementie. De dag werd hartelijk geopend door wethouder Elfrink. Het eerste deel van de voorstelling toonde een muzikaal theaterspel, met aangrijpende dialogen die de toeschouwers meetrokken in alle emoties die komen kijken bij het omgaan met dementie. De levensechte scènes brachten een lach en een traan en hielden een spiegel voor: wat zou ik doen in deze situatie?

Omgaan met dementie
Behalve het muzikale theater, bestond de voorstelling uit een lezing en een workshop, en werd er een infomarkt georganiseerd. Hier kregen de ruim 600 bezoekers, bestaande uit mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden, de kans om elkaar te leren kennen en kennis en ervaringen uit te wisselen. De voorstelling zat al bordenvol handige tips om zelf het leven rond dementie net iets minder stressvol te kunnen maken. Omgaan met dementie betekent immers ook omgaan met jezelf.

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door onze ambassadeurs: Mantelzorg Zevenaar, Rabobank Arnhem en Liemers, Alzheimer Nederland, Keten Dementie De Liemers en Liemers Kunst- en Cultuurpact.

terug naar het overzicht