Uitnodiging Masterclass 'Omgaan met verward gedrag'

Tijd: 30 januari 2020 14.00-17.00 uur
Locatie: Baston Wonen
Adres: Mercurion 20, 6903 PZ Zevenaar

De masterclass is voor iedereen in de Liemers die beroepsmatig te maken heeft met dit onderwerp, bijvoorbeeld hulpverleners, consulenten, verwijzers, beleidsmakers of managers. U bent van harte welkom!

Programma
14.00 uur Koffie en kennismaking
14.30 uur Start Masterclass met korte inleiding over: wat is verward gedrag?
15.15 uur Pauze
15.45 uur Interactieve workshop aan de hand van 2 praktijkcasussen
16.30 uur Opbrengst van de Masterclass voor onze gezamenlijke praktijk

Inschrijven kan rechtstreeks via masterclass@caleidoz.nl

 

Bericht van Karlijn Hillen, directeur/bestuurder Caleidoz Welzijn:
"Het is continu in het nieuws. Mensen met verward gedrag worden steeds vaker door de politie opgepikt op straat. Maar wat is verward gedrag nu precies? Mogen we wel over verward gedrag spreken of gaat het veel meer over onbegrepen gedrag? Wat kunnen we doen en hoe moeten we hier mee omgaan? En wat weten we eigenlijk over de gevaarscriteria? Hoe schat je dat in?

Ik realiseerde me dat ik het ook niet precies weet. En dat terwijl we als professionals deze inwoners/huurders/bezoekers/cliënten tegenkomen die op de een of de andere manier de greep op hun leven kwijt geraakt zijn. Het is niet altijd eenvoudig om de aansluiting met deze mensen te vinden. Onze rol is om ze zo goed mogelijk te helpen of door te verwijzen. En het wordt steeds duidelijker dat we dit samen moeten doen. Kortom: een goede aanleiding voor een gezamenlijke Masterclass 'Omgaan met Verward Gedrag'."

Caleidoz Welzijn is initiatiefnemer vanuit onze opdracht: welzijn van iedereen. De Masterclass wordt mogelijk gemaakt door de Zorgalliantie. De Masterclass wordt geleid door Jeanne Derks, coördinator van de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en co-auteur van het boek ‘Psychische kwetsbaarheid: belicht vanuit een sociaalpsychiatrisch perspectief‘.

De masterclass wordt mogelijk gemaakt door

terug naar het overzicht