Lobith, 13 april 2021,

Beste majesteit, koning Willem-Alexander,

Allereerst willen we u van harte feliciteren met uw 54e verjaardag dit jaar en nog vele gezonde jaren toewensen. Hopelijk voor u en alle andere Nederlanders volgend jaar weer een verjaardag die “normaal” gevierd kan worden.

Via een tip hebben we vernomen over de actie “post voor het paleis” en daar wilden we graag een bijdrage voor aanleveren als het gaat om de coronatijd. Onderstaand is de ervaring die ik (wij) ervaren hebben.

Ik vond het heel erg en ook jammer toen de dagbesteding, die ik bezoek, dicht was (van 14-3 t/m 24-5) door de uitbraak van het coronavirus in ons land. Dat heeft me toen best aangegrepen. Dat geldt niet voor mij alleen, maar voor iedereen die hier komt. Dat was een eenzame tijd kan ik namens iedereen zeggen. Ook al was er steeds wekelijks contact met de begeleiding/vrijwilligers en werden we  regelmatig verrast door hen met kaartjes, attenties en activiteiten op afstand. Het “echte” contact werd wel gemist.

In mei werd ik 95 jaar en werd ik enorm verrast door een bezoek op afstand van de begeleiding en een aantal vrijwilligers van de dagbesteding. Ik stond op het balkon en ineens werd er vanuit onder luid voor me gezongen. Ook hadden ze allemaal felicitatiepost meegenomen. Dat deed mij heel…… echt heel goed en was in één woord geweldig. Dat had ik nooit kunnen denken. Ook al had ik mijn 95e verjaardag vooraf heel anders bedacht, dit is echt een mooi cadeau.

Toen de dagbesteding eind mei weer open ging, keek ik er helemaal naar uit om weer te mogen gaan.  Ik verlangde er gewoon naar, zo’n fijn gevoel, dat is niet uit te leggen. Het deed me goed om er weer te mogen zijn en anderen te mogen ontmoeten. Op de dagbesteding is het vertrouwd en is er onderling een goede klik; Samen gezellig kletsen en lachen, want dat doen we er onder andere. En dat niet alleen, namelijk ook het “bezig” zijn, is erg zinvol. Dat stimuleert en prikkelt ons en geeft ook afleiding. Ik word hier zo goed ontvangen; Ze staan voor je klaar, luisteren echt naar je en we doen leuke activiteiten.

Ik wil daarmee aan zijne majesteit, de koning, laten weten hoe belangrijk de dagbesteding en het samen zijn voor ons ouderen is. Dit mag daarom nooit meer gebeuren, dat mensen thuis vereenzamen of in een verzorgingshuis alleen zijn.

Ik ben blij dat de dagbesteding bestaat en hoop dat dit ook blijft bestaan.

Ik kom er 1x in de week, maar kan het niet missen en ik ben er zo van opgeknapt.

Mijn motto is dan ook: “Als je vooruit wilt, moet je het wel zelf doen.”

Het is iedere week een feestje om weer te gaan en daar kijk ik naar uit.

Plezier hebben en samen zijn is écht heel belangrijk.

Geschreven uit naam van alle deelnemers door Drika en activiteitenbegeleidster Jennifer van Caleidoz welzijn, dagbesteding in Lobith.