Trefpunt Aerdt voor alle inwoners

Elke dinsdagochtend zijn inwoners van Aerdt en omgeving welkom in het dorpshuis van Aerdt. De gastvrouwen Ria Gerrits en Mientje Blij staan vanaf 10.00 uur klaar met koffie en thee. Tot 12.00 uur is er een vrije inloop en de entree is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, wel vragen we iedereen om thuis te blijven bij gezondheidsklachten. Door de sociaal werker van Caleidoz is samen met inwoners een gevarieerd programma opgesteld. Want behalve tijd voor een praatje, staat er elke dinsdag iets op het programma van het Trefpunt in Aerdt:

Zo wordt er regelmatig koersbal gespeeld. Koersbal lijkt een beetje op jeu-de-boules. Het wordt binnen gespeeld op een grote mat en elke speler probeert zijn vier ballen zo dicht mogelijk bij het witte balletje te rollen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Op 1 september komen medewerkers van de Caleidoz Formulierenbrigade naar het Trefpunt. Ze helpen bij het invullen van formulieren en aanvragen van regelingen. Er is ruimte om apart te zitten, zodat elke vraag in alle privacy gesteld kan worden. De hulp van de Formulierenbrigade is gratis en als het nodig is, wordt een vervolgafspraak ingepland. Dat kan ook in de vorm van een huisbezoek.

De week daarna is het weer tijd voor koersbal. Op 15 september wordt een presentatie gegeven over en voor mantelzorgers. Hoe voorkom je overbelasting, zijn er speciale regelingen voor mantelzorgers en waar kan je terecht met vragen? Op 15 september worden al deze vragen beantwoord door de specialist mantelzorg van Caleidoz.

Het bingo-rad draait 22 september op volle toeren en op 29 september is er weer een koersbalochtend.

De Heemkundekring zal op dinsdag 6 oktober een presentatie verzorgen met beeldmateriaal van en over Aerdt in vroegere tijden. Voor deze ochtend is aanmelden vooraf gewenst, zodat de zaal goed ingedeeld kan worden. Daarna wordt samen met de inwoners weer een nieuw programma opgesteld. Inwoners met tips of vragen kunnen hiervoor bellen met Caleidoz, elke werkdag van 09.00-14.00 uur bereikbaar op 0316-243204.

Mientje Blij in actie tijdens koersbal.