Caleidoz Welzijn en gemeente Zevenaar lanceren ‘Thuiskamers’ in Zevenaar en Lobith

Welzijnsorganisatie Caleidoz start op 1 juli 2023 de Thuiskamer in Zevenaar en in Lobith. In de Thuiskamer worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Elke inwoner uit de gemeente Zevenaar is welkom, ook zonder Wmo-indicatie. Caleidoz hoopt zo op een laagdrempelige manier iedereen de mogelijkheid te bieden om andere mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen.

 Stabiele sociale basis

Er zijn steeds meer zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan hulp. Dit zorgt ook voor meer druk op hun omgeving, waaronder mantelzorg. Door het mogelijk maken van dagbesteding voor iedereen, heeft Caleidoz besloten dit aan te bieden waar geen Wmo-indicatie voor nodig is. Dit betekent dat iedereen welkom is. Wethouder sociaal domein Stef Bijl is enthousiast: “We willen heel graag de algemene voorzieningen voor onze inwoners uitbreiden, en met de Thuiskamers zetten we een hele mooie stap. Het is een prachtig initiatief waar iedereen er mag zijn en warm onthaald wordt. Hopelijk wordt de pilot een groot succes en kunnen we het naar de andere kernen uitbreiden.”

 Ontmoeten, ontspannen en een helpende hand

De Thuiskamer is het initiatief in Zevenaar waar inwoners elkaar (laagdrempelig) kunnen ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen, ontspannen en elkaar een helpende hand kunnen bieden. De Thuiskamers sluiten zo goed mogelijk aan op de wensen en talenten van de bezoekers. De pilot van de Thuiskamers duurt tot het einde van 2025. Daarna evalueert Caleidoz het concept.

“We zijn ontzettend trots op de start van de ‘Thuiskamers’. Samen streven we ernaar om een warme en ondersteunende sociale basis te creëren waar iedereen zich thuis voelt.” – Dorien Schweckhorst, Manager van Caleidoz

 Locaties Thuiskamers
Zevenaar op de Hooge Bongert (maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 16:30 uur)
Lobith in het Gildehuis (maandag, dinsdag en donderdag van 09:30 tot 16:30 uur).