Caleidoz Welzijn is op zoek naar vrijwillige ouderenadviseurs

Ans is al een paar jaar vrijwillig ouderenadviseur. Zij ondersteunt meneer Brugman. Meneer Brugman heeft het een tijdje moeilijk gehad. Hij wilde de deur niet meer uit en had geen plezier meer in zijn leven. Ans gaf niet op en hielp Meneer Brugman stapje voor stapje weer terug in zijn kracht. Samen zochten ze naar activiteiten waar meneer Brugman weer plezier in kreeg. Hij is nu een graag geziene gast bij het zwembad en drinkt lekker een kopje koffie met anderen! Wil jij een bijdrage leveren aan een plezierig en zelfstandig leven?

Het aantal ouderen neemt ook in onze gemeente sterk toe. Veel van onze ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als ouderenadviseur luister je en observeer je. Je inventariseert waar iemand ondersteuning of hulp bij kan gebruiken. Je geeft informatie, advies en praktische ondersteuning. Je verbindt en maakt echt connectie. Samen kijk je wat iemand nog kan of nog niet zelf aan gedacht heeft. Én je gaat samen op zoek naar een fijne activiteit of bijvoorbeeld een bezoekje aan een ontmoetingsplek.

Je levert een bijdrage aan een plezierig en zelfstandig leven.

Goed voorbereid

Je wordt opgeleid in een korte, doelgerichte cursus. Zo begin je jouw functie goed getraind en voorbereid. Je wordt ingewerkt en begeleid door een professional van Caleidoz Welzijn. Wij werken in een team van 7 enthousiaste vrijwilligers. In oktober start een nieuwe opleiding.

Kijk hier het ervaringsverhaal van Ans en meneer Brugman