Caleidoz is op zoek naar vrijwillige ouderenadviseurs

Ans is al een paar jaar vrijwillig ouderenadviseur bij Caleidoz in Doesburg. Zij ondersteunt meneer Brugman. Hij heeft het een tijdje moeilijk gehad. Wilde de deur niet meer uit en had geen plezier meer in zijn leven. Ans gaf niet op en hielp meneer Brugman stapje voor stapje weer terug in zijn kracht. Samen zochten ze naar activiteiten waar meneer Brugman weer plezier in kreeg. Hij is nu een graag geziene gast bij het zwembad en drinkt lekker een kopje koffie met anderen!
Wil jij ook een bijdrage leveren aan een plezierig en zelfstandig leven?

Ouderen wonen langer thuis. Met het toenemen van de leeftijd, neemt de behoefte aan extra hulp ook toe. Als ouderenadviseur luister je en observeer je. Je inventariseert waar iemand hulp bij kan gebruiken. Je geeft informatie, advies en praktische ondersteuning. Samen kijk je wat iemand nog kan of zelf nog niet aan gedacht heeft. Je verbindt en maakt echt connectie. Je gaat samen op zoek naar een fijne activiteit.

Hoe word ik vrijwillige ouderenadviseur? 

Je hebt geen specifieke deskundigheid nodig. De belangstelling om mee te denken met ouderen en hen te helpen met uitzoeken van mogelijkheden, heeft prioriteit. Na een kennismaking loop je een paar keer mee met een vrijwillige ouderenadviseur. Ben je geïnteresseerd, dan volgt een korte, doelgerichte cursus. Zo begin je jouw functie goed voorbereid. Je bepaalt zelf de regie over de afspraken met jouw cliënt(en). Van tijd tot tijd koppel je je bevindingen terug naar de professional van Caleidoz en bespreekt samen met haar hoe de cliënt zo goed mogelijk te helpen. Je komt terecht in een warm team van vrijwilligers en gaat het ervaren als een dankbare taak.

Contact

Maakt deze vacature jouw nieuwsgierig? Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met:
Serbez Basha, Sociaal Werker
T. 06 – 868 87 930
Email: s.basha@caleidoz.nl 

Kijk hier het ervaringsverhaal van Ans en meneer Brugman