Ondersteuning mantelzorgers

Mantelzorg ondersteuning Caleidoz

Zorg je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden onbetaald voor iemand? Dan bent je een mantelzorger. Als mantelzorger vervul je een belangrijke taak, waarmee je niet zomaar kunt stoppen. Maar het takenpakket heeft ook een effect op jouw eigen leven. Caleidoz biedt op diverse manieren hulp in de ondersteuning en begeleiding van mantelzorgers. Bijvoorbeeld door het organiseren van het Mantelzorgcafé, groepsbegeleiding en huiskamers. Ook is er de mogelijkheid om jouw taken tijdelijk te laten overnemen door een vrijwilliger, met de Bezoek- en Opvangservice.

Bezoek- en Opvangservice

Als mantelzorger kun je wel eens een liefdevol steuntje in de rug gebruiken. Je kunt daarom bij ons gratis ondersteuning krijgen van speciaal geschoolde vrijwilligers. Zij nemen tijdelijk jouw mantelzorgtaken over, zodat jij de mogelijkheid krijgt om iets voor jezelf te doen.

Het gaat om structurele ondersteuning van een vaste vrijwilliger. We maken afspraken met je over de duur en intensiteit van de inzet. De vrijwilliger staat onder supervisie van een beroepskracht. Zou je dit graag willen? Neem dan contact op via de informatie hiernaast.

Samenwerking andere organisaties

In het bieden van professionele hulp, betrekken wij andere verenigingen en organisaties. We gaan in gesprek om te kijken wat zij kunnen betekenen voor mantelzorgers en mensen met een hulpvraag.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. Wij maken ons sterk voor alle mensen die belangeloos zorgen voor een ander. Met hart en hoofd zetten we ons in voor alle mantelzorgers in Nederland en behartigen hun belangen. MantelzorgNL helpt jou helpen. Bezoek de landelijke website www.mantelzorg.nl

Wie zorgt er straks voor jou?

Klik voor meer informatie op de Checklist

ZEVENAAR
Bezoek- & Opvangservice

Dianne Krabbenborg
M. 06- 86 88 34 80
d.krabbenborg@caleidoz.nl

DOESBURG – ZEVENAAR
Mantelzorgondersteuning

Dianne Krabbenborg
M. 06- 86 88 34 80
d.krabbenborg@caleidoz.nl

Geen gehoor?

Neem contact op met:
Servicedesk
maandag t/m vrijdag
9.00 tot 12.30 uur
T. (0316) 24 32 04